Beleggen bij DEGIRO - Review en Tips! (2024)

Wanneer het aankomt op brokers, wordt DEGIRO erg hoog aangeschreven in Nederland. En dat terwijl deze broker hier pas sinds 2013 actief is. Een relatief nieuwe speler, maar inmiddels een van de grootste brokers in Europa. Mede dankzij zijn kenmerkende eigenschappen: gebruiksvriendelijk en goedkoop. Deze Nederlandse aanbieder berekent lage kosten en wil particulieren dezelfde mogelijkheden bieden als professionele beleggers. Het is een erg fijne broker met een zeer gebruiksvriendelijke beleggingsapp voor beginners. Aanmelden kan gemakkelijk en snel via de website, volgens een simpel stappenplan. Op deze pagina leggen we dit stappenplan helder uit en geven we een uitgebreide review over beleggen via DE GIRO. Zo kun jij beslissen of beleggen via deze broker iets voor jou is.

Inhoudsopgave

De voor- en nadelen op een rij

Om een goed beeld van DE GIRO te krijgen, hebben we overzichtelijk de voor- en nadelen voor je op een rij gezet. Deze lichten we gedurende de rest van deze pagina verder toe.

Enkele voordelen van DEGIRO:

+ Een goede, Nederlandstalige klantenservice die makkelijk bereikbaar is.
+ Eenvoudig geld storten via iDeal.
+ Zeer lage tarieven en transactiekosten.
+ Geen opstart- en stortingskosten.
+ Breed assortiment beleggingsproducten, waaronder aandelen, obligaties, fondsen, ETF’s en opties.
+ Veel beursnieuws en de mogelijk om een broker-koppeling met IEX te maken.
+ Veilig en snel beleggen via de handige app.

Nadelen van DEGIRO:

– Beperkt aantal analysemogelijkheden. Dit is makkelijk aan te vullen met andere software.
– Geen optie voor gratis beleggen, maar wel gratis een account aanmaken om te oefenen.
– Spoedoverboeking is niet mogelijk.
– Alleen de optie om geld te storten van een rekening.

Waar kun je in beleggen?

Bij DEGIRO kun je terecht voor een enorm aantal beurzen. Zo kun je handelen op zo’n 50 verschillende beurzen verspreid over 30 landen wereldwijd. Deze staan garant voor ruim 2 miljoen beleggingsproducten. Denk hierbij aan de meest voor de hand liggende producten, zoals aandelen en obligaties.

Voor de wat meer gevorderde belegger zijn er ook meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook speculeren met hefboomproducten als opties en futures. Daarnaast biedt DE GIRO nog eens 6.000 ETF’s aan. Van al deze verschillende beurzen ontvang je actuele koersinformatie wanneer je een account aanmaakt.

Druk op de onderstaande button om een accountte openen op DEGIRO.

Open een Gratis account

Wat zijn de kosten van beleggen met de giro?

DEGIRO is een broker met zeer lage tarieven en waar men geen servicekosten hoeft te betalen. Ook rekent DEGIRO geen opstart- en stortingskosten, waardoor je direct kosteloos aan de slag kunt.

De commissie die je betaalt bij DEGIRO ligt laag vergeleken met andere, gelijkwaardige brokers in Nederland. Hierbij bestaat een deel uit een vast bedrag en een deel uit een vast percentage. Dat werkt in je voordeel doordat je minder betaalt wanneer je grotere posities inneemt. Voor elke beurs waarop je handelt, betaal je €2,50 per jaar aan de broker.

Wanneer je gebruik maakt van producten uit de kernselectie van DEGIRO voor beleggingsfondsen, EFT’s, obligaties, hefboomproducten en trackers kunnen deze een keer per maand kosteloos kunnen worden gekocht en verkocht. Voor andere orders gelden standaard tarieven en tarieven opgebouwd uit percentages. Deze kun je allemaal terugvindenop de website van DEGIRO, onder het kopje tarieven.

Minimale storting

Ook goed om te weten: er geldt geen minimale storting bij accounts van DEGIRO. Om te beginnen moet je wel minimaal 1 cent overmaken, om je bankrekening te controleren. Ook worden er geen kosten in rekening gebracht wanneer je een tijdje niet actief bent op je account. Je betaalt alleen voor de transacties die je doet.

Hoe betrouwbaar is beleggen via DEGIRO?

Over het algemeen wordt DE GIRO gewaardeerd als een zeer betrouwbare broker. Zo zijn er inmiddels meer dan 2.5 miljoen beleggers die deze Nederlandse instantie hun geld toevertrouwen. Daarnaast is deze broker actief in zo’n 18 landen en hebben ze meer dan 45 broker awards gewonnen, onder andere voor betrouwbaarheid.

Wanneer je geld stort bij deze broker, wordt dit bewaard in een zogenaamd geldmarktfonds, een aparte juridische entiteit. Op deze manier is je geld minimaal in gevaar. Ook wanneer er onverhoopt iets met het bedrijf gebeurt. DEGIRO valt als beleggingsondernemer onder het beleggerscompensatiestelstel. Dat houdt in dat jouw geld hoe dan ook veilig staat tot €20.000 euro.

Onder toezicht

DeGiro staat onder gasttoezicht toezicht van de AFM in Nederland en hoofdtoezicht van BaFin in Duitsland. Ze hebben een licentie en houden zich aan de gestelde AFM- en BaFin regels. Aan de hand hiervan kan geconcludeerd worden dat DEGIRO een betrouwbare broker is. Zelf stellen ze dat het beschermen van de gegevens en het vermogen van klanten hun hoogste prioriteit is.

Een ander element dat wij belangrijk vinden om de betrouwbaarheid vast te stellen, is de klantenservice. De Nederlandstalige klantenservice, gevestigd in Amsterdam, wordt door klanten hoog gewaardeerd. Ze zijn gemakkelijk te bereiken via mail en telefonisch. Daarnaast worden problemen ook snel verholpen.


Zo verminder je het risico

Beleggen kan risico’s met zich meebrengen. Door op een slimme, tactische manier te beleggen, worden die risico’s minimaal. Dit vereist de nodige kennis, zeker als beginnende belegger. Daarom heeft DEGIRO een online kenniscentrum voor beleggen, waarmee je de kneepjes van het vak leert. Op deze website vind je tevens veel handvaten om risico te minimaliseren en je vaardigheden in beleggen te ontwikkelen.

Beginnen met beleggen

Om van start te gaan met beleggen bij DE GIRO volg je een simpel stappenplan:

1: Meld je aan via de website van DEGIRO
2: Klik op “Open een rekening”
3: Vul je persoonlijke gegevens in.

Je kunt gratis een account openen. Er wordt dan gevraagd naar je persoonlijke gegevens (zoals e-mailadres, woonplaats etc.). Vervolgens kies je een gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast vul je nog wat belastinginformatie in en kies je wat voor account je wilt, Standaard of Custody. Ten slotte moet je een rekeningnummer verifiëren door eenmalig een betaling te doen van €0,01 met iDeal.


Geld storten

Geld storten kan bij DEGIRO gemakkelijk via iDeal. Het bedrag staat dan binnen een half uur op je account. Daarnaast is het mogelijk om handmatig via een bankoverschrijving geld te storten op je rekening. Houd er rekening mee dat het dan iets langer duurt voordat het geld op je rekening staat: ongeveer een werkdag. Daarnaast geldt er geen minimale storting bij DE GIRO waardoor je ook met een klein bedrag kunt beginnen met beleggen.

Bij deze broker geldt dat je vanaf een rekening stortingen kunt maken. Hetzelfde geldt voor de opnames. Kies bij het aanmaken van het account dus de juiste rekening die je wilt gebruiken om stortingen en opnames te kunnen doen. Deze vaste tegenrekening dient op je eigen naam te staan om fraude te voorkomen.

Ervaringen met DEGIRO

Over het algemeen zijn de reviews van DEGIRO erg positief. De broker wordt als gemiddeld beoordeeld en heeft 3,5 van de 5 sterren. Negatieve reacties handelen ze netjes af door daar snel op te reageren en hulp aan te bieden aan de hand van de klantenservice.

Reviews

Beleggen bij DEGIRO - Review en Tips! (3)

Beleggen bij DEGIRO - Review en Tips! (4)

Beleggen bij DEGIRO - Review en Tips! (5)

De gebruiksvriendelijke software van degiro

De software van DE GIRO is relatief simpel, maar toch zeer doeltreffend. De eenvoudige webtrader is voor het overgrote deel van de beleggers voldoende om efficiënt te kunnen traden.

DEGIRO heeft vrij beperkte analysemogelijkheden. Wel is het mogelijk om kerncijfers te zien (dividend per aandeel, winst per aandeel etc.) en bedrijfsprofielen te bekijken. Wat betreft de technische analyse zijn de opties wat uitgebreider. Zo kun je 25 verschillende indicatoren gebruiken en daarbij gebruik maken van de date van de afgelopen tien jaar. Om toch goede analyses uit te kunnen voeren tijdens het maken van je beslissingen, raden wij je aan om ook andere software en bronnen te raadplegen.

Er zijn wel handige beleggingstools te vinden bij deze broker. Via een Real-Time stream blijf je bijvoorbeeld op de hoogte van de actuele koersen. Daar kun je ook door middel van de “combinatie order” op zeer overzichtelijke wijze een gespreide beleggingsportefeuille opstellen. Tevens biedt DE GIRO een erg handig ‘orderboek’ hierin kun je tot wel vijf niveaus diepte inzien.

Orders openen en sluiten

Het plaatsen van een order kan zeer eenvoudig. Je kunt kiezen uit vier ordertypes:

  • Limiet
  • Market
  • Stoploss
  • Stoplimiet

Daarnaast kun je gemakkelijk het effect dat je wilt verhandelen vinden in het orderscherm en het bedrag invoeren. De order wordt dan tegen de best mogelijke prijs geplaatst.

Geld opnemen en uitbetaling

DE GIRO hanteert geen minimaal bedrag voor uitbetaling. Je kunt jouw dividend dus uit laten betalen wanneer je wilt, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Het dividend wordt per kwartaal uitgekeerd. Afhankelijk van het moment van aanschaffen, moet je maximaal 3 maanden wachten.


Gemakkelijk altijd en overal traden via de degiro app

Handelen kan erg eenvoudig via de DEGIRO app. Voor zowel beginnende als ervaren beleggers is de app fijn in gebruik. Het is ook niet voor niets dat de app meerdere prijzen heeft gewonnen. Zo bekroonden de Financial Times en Investors Chronicle de app met een award voor ‘Beste Belegginsapp’. Voornamelijk vanwege het gebruiksvriendelijke karakter en de vele handelsmogelijkheden.

Bekroond tot beste beleggingsapp

Niet alleen organisaties zijn te spreken over de app, ook gebruikers zijn zeer tevreden over de belegginsapp. Zo waarderen gebruikers in de Apple Store en Google Play Store de Degiro app met een score van 4.5. Daarnaast is de app in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk bekroond tot de beste beleggingsapp.

Uit onderzoek van Investment Trends blijkt dat de kwaliteit van de mobiele app in combinatie met de zeer lage kosten het succes vormen van de app bij de Franse beleggers.

Beleggen waar en wanneer je wilt

Met de mobiele app is het mogelijk om waar je ook bent, wanneer dan ook mobiel te beleggen. Je portefeuille en de beurs bevinden zich als het ware altijd in je broekzak. Zo zijn real-time koersen, nieuws over de beurs en order informatie zijn 24/7 beschikbaar op elk device.

Hoe werkt de app?

De DEGIRO app is makkelijk in gebruik en een toegankelijke manier om online te beleggen. Nadat je bent ingelogd via tweestapsverificatie kun je direct beginnen met beleggen. De app is goed te beschermen met een 5-cijferige pincode

Conclusie: wel of niet traden via DE GIRO?

Al met al zouden wij DEGIRO zeker aanbevelen als broker. Traden via deze aanbieder gaat gemakkelijk en snel via de website en de app. Daarnaast biedt deze broker een van de goedkoopste manieren om te beleggen. Alle informatie die je nodig hebt als (beginnende) belegger wordt je aangeboden en de software is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Tot slot is met name de klantenservice en het Nederlandse, toegankelijke karakter voor ons een absolute reden om met deze broker in zee te gaan.

Meer informatie

*Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

Related Posts

Beleggen bij Plus500 – Review en Tips!

22 November 2016

Beleggen bij Trading 212 – Review en Tips!

12 February 2020

CFD beleggen met Plus500

30 October 2016

Begin met Beleggen

Beleggen bij DEGIRO - Review en Tips! (12)

Finst Crypto App

Beleggen bij DEGIRO - Review en Tips! (13)

Plus500 – CFD Beleggen

Risicowaarschuwing

Let op! Beleggen kent risico op verlies.

Beleggen bij DEGIRO - Review en Tips! (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 5876

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.