DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (2024)

Op welke manier beleg jij op dit moment? Of beleg jij op dit moment nog helemaal niet? Gezien de huidige rentestand én huidige inflatie is het advies om wel te gaan beleggen. Om te kunnen beleggen, heb je sowieso een goed handelsplatform nodig. Of je daarvoor het beste voor DEGIRO kunt kiezen, ga je lezen in deze DEGIRO review.

In deze DEGIRO review bespreek ik alles wat met dit handelsplatform te maken heeft. Zo bespreek ik wat de voordelen zijn, wat de nadelen zijn en met welke kosten je (ongeveer) rekening kunt houden. Tevens vertel ik je meer over het aanmeldproces en de verschillende mogelijkheden die je bij DEGIRO hebt. Onder aan de streep krijg je – dankzij deze DEGIRO review – dus een compleet beeld van dit handelsplatform.

Hoe ik deze DEGIRO review geschreven heb? Op basis van mijn eigen bevindingen! Ik ben zelf namelijk al enige tijd klant bij DEGIRO, waardoor ik precies weet wat dit handelsplatform te bieden heeft. In deze review laat ik je dan ook graag kennis maken met mijn eigen mening. Volledig gebaseerd op mijn onafhankelijke en eerlijke bevindingen!

Let op: deze review dient ter inspiratie en kan niet als beleggingsadvies gezien worden. met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Investeer daarom bij DEGIRO alleen met geld dat u echt kunt missen. Houd bovendien altijd rekening met het feit u uw inleg – of een deel hiervan – kwijt kunt raken.

Leestijd: 15 minuten

Inhoudsopgave

  • 1 Inhoudsopgave
  • 2 De geschiedenis van DEGIRO
    • 2.1 Hoe heeft DEGIRO zo hard kunnen groeien?
  • 3 DEGIRO uitleg [VIDEO]
  • 4 ­Wat vind ik zelf van DEGIRO?
  • 5 Hoe kun je een account bij DEGIRO aanmaken?
  • 6 Hoe kun je geld overmaken naar jouw DEGIRO account?
  • 7 Het dashboard van DEGIRO
    • 7.1 Jouw portefeuille inzien
  • 8 Welke financiële producten biedt DEGIRO aan?
    • 8.1 ETF’s
    • 8.2 Aandelen
    • 8.3 Obligaties
    • 8.4 Futures
    • 8.5 Opties
    • 8.6 Gestructureerde producten
    • 8.7 Beleggingsfondsen
    • 8.8 Cryptotrackers
  • 9 Wat zijn de DEGIRO voor- en nadelen?
    • 9.1 Wat zijn de belangrijkste voordelen van DEGIRO?
    • 9.2 Wat zijn de belangrijkste nadelen van DEGIRO?
  • 10 Zijn er nog andere brokers?
  • 11 Wat vinden andere gebruikers van DEGIRO?
  • 12 Wat zijn de tarieven en de DEGIRO Kosten die je moet betalen?
  • 13 Mijn eindconclusie over DEGIRO
  • 14 Veelgestelde vragen over DEGIRO (FAQ)
  • 15 DEGIRO
    • 15.1 Prijs
    • 15.2 Kwaliteit
    • 15.3 Opties
    • 15.4 Support
    • 15.5 Gemak
  • 16 Pluspunten
  • 17 Minpunten

De geschiedenis van DEGIRO

Op dit moment is DEGIRO één van de grootste handelsplatformen van ons land. Sterker nog; in de afgelopen jaren is DEGIRO eigenlijk uitgegroeid tot hét grootste handelsplatform van ons land. Wie had dat gedacht? De oprichters waarschijnlijk niet toen zij in 2008 met dit platform begonnen.

Al in 2008 staken enkele slimme koppen hun hoofden bijeen. Zij wilden een goed en online handelsplatform ontwikkelen, waarmee de focus op de professionele markt zou komen te liggen. In 2008 werd dit platform gelanceerd, waarna het al vrij snel goed ging met dit platform. Veel professionele beleggers maakten met veel plezier gebruik van dit handelsplatform, maar ook van de kennis van de ontwikkelaars. De ontwikkelaars hadden namelijk stuk voor stuk een verleden bij de Binck Bank.

In 2013 besloot men om het over een iets andere boeg te gooien. Bij de DEGIRO kwamen namelijk meer en meer aanvragen van particulieren binnen. Of het voor de particulieren ook niet mogelijk was om via de DEGIRO te beleggen? Op dat moment was het nog niet mogelijk, maar DEGIRO besloot dit wel mogelijk te gaan maken. Vanaf 2013 werd het handelsplatform van DEGIRO ook bereikbaar voor particulieren.

Vanaf dat moment is het echt ongekend hard gegaan met de groei van DEGIRO. Om deze groei te kunnen faciliteren, is DEGIRO in 2020 samengegaan met flatex. Door deze samenwerking konden in feite de krachten van beide partijen gebundeld worden. Dít heeft zeker bijgedragen aan de groei van DEGIRO.

Al met al kan ik het volgende stellen: DEGIRO heeft een indrukwekkende geschiedenis. Een geschiedenis waarin eigenlijk alles heeft gedraaid om groei, groei en nog eens groei.

Hoe heeft DEGIRO zo hard kunnen groeien?

Op dit moment is DEGIRO dus één van de grootste handelsplatformen van ons land. Om in deze positie terecht te kunnen komen, heeft DEGIRO behoorlijk veel werk moeten verzetten. Hierbij is het vooral opvallend dat DEGIRO voor de nodige innovatie gekozen heeft. Niet alleen nu, maar ook in de afgelopen jaren.

Zo heeft DEGIRO bijvoorbeeld gezorgd voor een gebruiksvriendelijk platform. Dit platform roept bij veel gebruikers een glimlach op, aangezien het platform zó fijn te gebruiken is. Iets wat niet mogelijk zou zijn zonder de innovatieve oplossingen waar men binnen DEGIRO voor gekozen heeft.

Ook blijkt deze innovatie uit de hoeveelheid handelsbeurzen. Nadat je een account bij DEGIRO aangemaakt hebt, kun je op meer dan 50 beurzen gaan handelen. Het gaat hierbij niet alleen om Europese beurzen, maar ook om Aziatische en Amerikaanse beurzen. Alleen door op de juiste manier met innovatie om te gaan, heeft DEGIRO dit uitgebreide aanbod weten te verkrijgen.

Zie hieronder het geweldige DEGIRO dashboard

DEGIRO uitleg [VIDEO]

Hier ben ik zelf beter in het schrijven van reviews, maar zie onderstaande video die je een duidelijke uitleg geeft over DEGIRO en wat ik een mooie aanvulling vind op mijn DEGIRO Review. Ga er daarom even goed voor zitten en bekijk op je gemakje onderstaande video:

Maak nu een gratis account aan bij DEGIRO

­Wat vind ik zelf van DEGIRO?

Geld op de bank laten staan is op dit moment simpelweg zonde te noemen. Het geld wordt alleen maar minder waard, met alle ‘dank’ aan de inflatie. En aan de historisch lage spaarrente, welke voor sommige mensen zelfs negatief geworden is.

Zelf zat ik ook behoorlijk met mijn spaargeld in de maag. Ik vind geld geweldig, maar ik vind het ook leuk om op een leuke manier met mijn geld om te gaan. Het laten staan van mijn geld op de spaarrekening vind ik niet echt ‘leuk’. Mede daarom was ik op zoek naar beleggingsmogelijkheden.

Bij DEGIRO kwam ik er al snel achter dat ik daar meerdere beleggingsmogelijkheden zou hebben. Alleen dat was voor mij al voldoende reden om een tijdje terug een account bij DEGIRO aan te maken. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag bijzonder blij mee ben.

Zelf vind ik DEGIRO eigenlijk het beste handelsplatform van dit moment. Dit is te danken aan de vele mogelijkheden, aan de gebruiksvriendelijkheid en aan de lage kosten. Bij eigenlijk geen enkel ander handelsplatform kun je van dergelijke lage kosten genieten.

Tevens ben ik van mening dat DEGIRO het beleggen makkelijker maakt. Toen ik nog jonger was, had ik het idee dat beleggen en investeren complex zou zijn. Dat je met allerlei grafieken aan de slag moest gaan én dat je hier echt hele specifieke kennis voor nodig hebt. Dankzij het platform van DEGIRO ben ik er achter gekomen dat dit niet specifiek vereist is. Nee, DEGIRO maakt het beleggen in financiële producten zowel leuk als makkelijk!

Mijn DEGIRO ervaringen zijn dus heel positief. Iets wat je ook in het restant van deze DEGIRO review gaat lezen. In deze review ga je sowieso heel veel kennis op doen. Hieronder bespreek ik bijvoorbeeld hoe je een account bij DEGIRO aan kunt maken. Verder bespreek ik ook nog alle voor- en nadelen van dit handelsplatform. Deze voor- en nadelen baseer ik uiteraard op mijn eigen DEGIRO ervaringen!

Hoe kun je een account bij DEGIRO aanmaken?

Heb je mogelijke interesse om bij DEGIRO een account aan te maken? Maar, wil je je eerst even goed verdiepen in dit handelsplatform? Dan ben je in deze DEGIRO reviews dus aan het juiste adres. In deze review deel ik veelvuldig mijn mening, maar ik geef je ook graag feitelijke informatie. Zo bespreek ik hieronder hóe je precies een account bij DEGIRO aan kunt maken.

Op dit moment kan ik je alvast één ding verklappen: het aanmaken van een account bij DEGIRO gaat echt makkelijk. Ook als je hier geen ervaring mee hebt. En ook als je dit mogelijk een beetje spannend vindt. Nergens voor nodig! Het aanmaken van een account gaat feilloos, snel en makkelijk. Volg hiervoor onderstaand stappenplan op:

Stap 1: surf naar de website van DEGIRO

Om een account bij DEGIRO aan te maken, moet je naar de website van dit platform toe gaan.

Stap 2: klik op ‘Open een rekening’

Aan de rechterbovenkant van de website zie je een button met de tekst ‘Open een rekening’ staan. Klik op die button en ga vervolgens door naar stap 3. Overigens is het ook leuk om even naar de gehele website van DEGIRO te kijken. Je krijgt dan al direct een indruk van de ‘look and feel’ van deze website.

Stap 3: vink aan waar je woonachtig bent

Je krijgt nu twee vlaggetjes te zien; de vlag van Nederland en de vlag van België. Het is hierbij zaak dat je aanvinkt in welk land je woonachtig bent. Deze stap is door DEGIRO vanwege de huidige regelgeving ingebouwd.

Stap 4: vul de verschillende velden in

Heb je stap 1, 2 en 3 doorgelopen? Dan kom je nu op een pagina uit waarop je allerlei velden ziet staan. Het is zaak dat je deze velden in gaat vullen: jouw e-mailadres, jouw gebruikersnaam en jouw wachtwoord. DEGIRO heeft bepaalde regels vastgesteld voor de sterkte van jouw wachtwoord. Kies daarom voor een heel sterk wachtwoord, zodat dit wachtwoord door DEGIRO geaccepteerd wordt.

DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (4)

Stap 5: open je mailbox

Het is nu zaak om jouw mailbox te gaan openen. In jouw mailbox ontvang je namelijk een mailtje van DEGIRO. Dit is niet zomaar een mailtje, maar is een mailtje waarin je een link vindt. Door op deze link te klikken, bevestig je eigenlijk jouw eigen account. Nadat je dit gedaan hebt, moet je overigens nog meer persoonlijke gegevens invullen. Hier heeft DEGIRO niet zelf voor gekozen, maar is het gevolg van de regelgeving AFM. Deze regelgeving is steeds strenger geworden, waardoor DEGIRO meer en meer informatie van je moet hebben.

Stap 6: koppelen van jouw bankrekening

Is het gelukt om jouw account te bevestigen? Dan is het de hoogste tijd om jouw bankrekening aan jouw DEGIRO account te gaan koppelen. Hierbij is het zaak om voor echt jouw eigen bankrekeningnummer te kiezen. De naam die je bij de eerste stappen ingevuld hebt, moet namelijk ook aan jouw bankrekening gekoppeld zijn. Op deze manier gaat DEGIRO eventuele fraude tegen. Bij DEGIRO is het mogelijk om maar één bankrekening toe te voegen. Mocht jouw bankrekening wijzigen, moet je dit tijdig doorgeven aan DEGIRO.

Stap 7: uploaden van jouw ID

Is jouw bankrekening gekoppeld aan jouw account/ Goed bezig. Je bent al een flink eind onderweg om gebruik van jouw DEGIRO account te kunnen maken. Voordat je echt geld over kunt boeken, moet je eerst jouw ID uploaden. Dit kan jouw identiteitsbewijs zijn, maar kan ook jouw paspoort zijn. Volgens de regels van de AFM is DEGIRO verplicht om deze upload aan je te vragen.

Stap 8: je kunt gaan handelen!

Heb je ook stap 7 doorlopen? Dan ben je nu in staat om te gaan handelen. Je account is volledig klaar om te gaan beleggen. Het enige wat je nu eigenlijk nog moet doen, is geld overmaken naar jouw account. Hoe je dat precies kunt doen, bespreek ik graag hieronder.

Hoe kun je geld overmaken naar jouw DEGIRO account?

Heb je met succes jouw account bij DEGIRO aan weten te maken? Dan is het de hoogste tijd om te gaan beleggen, niet waar? Om dit te kunnen doen, moet je uiteraard wel geld naar jouw DEGIRO account overmaken. Daarvoor kun je het beste onderstaand stappenplan opvolgen:

  • Klik rechtsboven op ‘Geld in- en uitboeken’.
  • Kies vervolgens voor de gewenste betaalmethode, bijvoorbeeld iDeal.
  • Rond de betaling middels de gekozen betaalmethode af.

Het fijne bij DEGIRO is dat je uit meerdere betaalmethoden kunt kiezen. Ook leert de ervaring dat het geld echt direct op jouw DEGIRO account beschikbaar is. Dat is zéker het geval als je voor iDeal kiest. Met deze betaalmethode heb ik persoonlijk de beste ervaringen bij DEGIRO!

Het dashboard van DEGIRO

Wil je een keuze tussen meerdere handelsplatformen maken? Dan is het vooral belangrijk dat je op tal van facetten gaat letten. Om welke facetten dit precies gaat? Nou, ik vind het zelf erg belangrijk om naar het dashboard van een handelsplatform te kijken. Vanuit dit dashboard kun je immers alle gewenste handelingen uitvoeren.

Hoe het dashboard van DEGIRO er uit ziet? Daarvoor verwijs ik je graag naar onderstaande afbeelding. Op deze afbeelding zie je het dashboard van DEGIRO duidelijk naar voren komen. Hierbij zie je ook direct dat het DEGIRO dashboard echt heel overzichtelijk is.

Dit vind ik vrij opvallend, aangezien je op het dashboard toch heel veel informatie aantreft:

  • De huidige staat van jouw portefeuille. Je ziet niet alleen de waarde van jouw portefeuille, maar ook de stijging (of daling) over de afgelopen 24 uur.
  • De huidige staat van financiële markten. Ook zie je in dit dashboard de huidige staat van financiële markten afgebeeld staan. Je bent hierbij overigens in staat om zelf te bepalen welke markten je hier wilt hebben staan. Mijn voorkeur zelf gaat uit naar de AEX; de Nederlandse markt.
  • De huidige staat van aandelen. Aan de rechterkant in het dashboard zie je ook staan wat de huidige staat van aandelen is. Het draait hierbij om de best presterende aandelen en om de slechts presterende aandelen. Aan de hand van deze lijstjes kun je mogelijk direct bepalen in welke aandelen je gaat beleggen.

Ondanks dat het dashboard zoveel informatie aanbiedt, is het dashboard wel overzichtelijk. Dit is in mijn ogen vooral te danken aan de duidelijke lay-out. De lay-out kent niet al teveel poespas, waardoor het aangenaam is om naar het dashboard te kijken. Verder is het ook fijn dat je heel makkelijk kunt navigeren vanuit het dashboard.

Over het DEGIRO dashboard ben ik dus onwijs te spreken. Het dashboard is duidelijk, biedt alles waar je naar op zoek bent en voldoet aan al mijn verwachtingen.

Jouw portefeuille inzien

Op het DEGIRO dashboard kun je dus direct de waarde van jouw portefeuille in zien. Wil je hier graag gerichter naar kijken? Dan kun je in de menubalk op ‘Portefeuille’ klikken. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van de opbouw van jouw portefeuille. Zo zie je precies wát je hebt, wat hier de waarde van is en wat de hier de groei van is.

Let op: deze review dient ter inspiratie en kan niet als beleggingsadvies gezien worden. met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Investeer daarom bij DEGIRO alleen met geld dat u echt kunt missen. Houd bovendien altijd rekening met het feit u uw inleg – of een deel hiervan – kwijt kunt raken.

Welke financiële producten biedt DEGIRO aan?

Wil jij graag iets nuttigs met jouw spaargeld gaan doen? Verstandig. Dat heb ik ook gedaan, waardoor ik nu een leuk rendement weet te draaien. Een rendement wat ik deels aan DEGIRO heb te danken. Ik heb uiteraard zelf de juiste trades geplaatst, maar DEGIRO heeft dit wel erg makkelijk voor gemaakt.

Iets wat bij dit handelsplatform ook ideaal is, is de veelzijdigheid. Binnen dit platform kun je namelijk uit meerdere financiële producten kiezen:

  • ETF’s
  • Aandelen
  • Obligaties
  • Futures
  • Opties
  • Gestructureerde producten
  • Beleggingsfondsen
  • Cryptotrackers

Naar welk financieel product gaat nu jouw voorkeur uit? Om de juiste keuze te kunnen maken, doe je er verstandig aan om je in de producten te verdiepen. Over de verschillende producten vertel ik je hieronder het één en ander.

ETF’s

Gaat jouw voorkeur naar de ETF’s uit? Dan wil ik je graag op het hart drukken dat je je echt goed in moet lezen. Het investeren in ETF’s is namelijk vrij complex, terwijl je ook nog een vrij groot risico loopt. Feit is wel dat het beleggen in ETF’s de nodige voordelen met zich mee brengt, zoals je ook op de website van DEGIRO kunt lezen:

DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (7)

Mocht je over de benodigde kennis beschikken, zijn de ETF’s ideaal. Als je weet waar je mee bezig bent, kun je de risico’s namelijk zoveel mogelijk minimaliseren. Aan de andere kant kun je de mogelijke opbrengsten ook zoveel mogelijk maximaliseren. Onder aan de streep is het dus zéker mogelijk om hier (veel) geld mee te verdienen.

Aandelen

Wil jij het liefste zelf bepalen in welke bedrijven je gaat beleggen? Dan doe je er verstandig aan om losse aandelen bij DEGIRO te kopen. Een belangrijk voordeel hierbij is dat het aanbod van de aandelen DEGIRO bij echt waanzinnig uitgebreid is. Dát is onder meer te danken aan de beurzen die DEGIRO aanbiedt; je kunt bij dit handelsplatform van meer dan 50 beurzen gebruik maken.

Tevens gaat het beleggen in aandelen bij DEGIRO behoorlijk makkelijk. De website spreekt direct voor zich, terwijl je ook ongekend veel mogelijkheden hebt. Bijkomend voordeel is dat de kosten echt heel erg meevallen. Juist dankzij de lage kosten kun je – dankzij DEGIRO – een flink rendement gaan draaien.

Wel raad DEGIRO je aan om jouw portefeuille zoveel mogelijk te diversifiëren. Daarover lees je hieronder iets meer:

DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (8)

Obligaties

Wil jij jouw geld graag tegen een gunstige rente uitlenen? Dan is het interessant om via DEGIRO obligaties te kopen. Door de obligaties bij DEGIRO te kopen, ben je op termijn eigenlijk van een passief inkomen verzekerd. Je krijgt het uitgeleende bedrag namelijk terug, terwijl je hier ook nog rente over ontvangt.

Bovendien gaat het kopen van obligaties bij DEGIRO erg makkelijk. Je hebt de keus uit veel soorten obligaties, terwijl je niet al te veel risico loopt. Je draait een niet super hoog rendement, maar het lage risico is absoluut mooi meegenomen. Op de website van DEGIRO valt het volgende te lezen over de voor- en nadelen van obligaties:

DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (9)

Futures

Durf jij een gokje wel aan? En heb je bovengemiddeld veel kennis van futures? Dan is het goed om te weten dat je bij DEGIRO ook een futurepositie in kunt nemen. Een future is eigenlijk een gestandaardiseerd contract tussen twee partijen. Een contract waarin een vaste prijs en een vaste vervaldatum opgesteld zijn.

Door een futurepositie in te nemen, kun je veel geld verdienen. Tegelijkertijd is het ook mogelijk om jouw inleg (volledig) kwijt te raken. Het investeren in futures is namelijk alleen voor de ervaren beleggers geschikt. Op de website van DEGIRO lees je daar het volgende over:

DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (10)

Zelf beleg ik niet in futures, omdat ik hier de kennis niet voor heb. Ik vind het echter wel super dat DEGIRO zelf bovenstaande waarschuwing plaatst. Als beginnende belegger weet je hierdoor direct dat je beter naar een ander financieel product uit kunt kijken.

Opties

Heb je al enige ervaring in/met het beleggen in financiële producten? Dan kun je er ook voor kiezen om opties te kopen. Bij een optie wordt uitgaan van de waarde van een onderliggend product. Dit kan bijvoorbeeld een aandeel zijn of één van de andere financiële producten. Door een optie te kopen, speel je in op een toekomstige stijging van het onderliggende financiële product.

Maar, let wel op: ik wil je aanraden om niet direct met opties aan de slag te gaan. Voor het beleggen in opties moet je namelijk over de nodige kennis beschikken. DEGIRO heeft op haar website zelf ook een waarschuwing geplaatst over het beleggen in opties:

DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (11)

Het investeren in opties kan overigens wel erg lucratief zijn. Om dit zo lucratief mogelijk voor jezelf te maken, is het wel zaak dat je over heel veel kennis beschikt. Volg daarom een goede cursus, leer veel via het Help Center van DEGIRO of ga ik gesprek met een ervaren belegger. Begin in ieder geval als starende belegger niet zomaar met het beleggen in opties.

Gestructureerde producten

Bij DEGIRO heb je ongekend veel mogelijkheden qua financiële producten. Je kunt bij dit handelsplatform namelijk ook zogeheten gestructureerde producten kopen. Dit zijn producten die je eigenlijk als een brede categorie aan financiële producten kunt zien. Binnen deze brede categorie wordt ingespeeld op prijsbewegingen in de toekomst. Door op de juiste prijsbewegingen in te spelen, kun je met de gestructureerde producten vrij veel geld verdienen.

Maar, let ook bij dit financieel product goed op: de kans op mislukking is vrij groot. Als je in gestructureerde producten gaat beleggen, loop je simpelweg veel risico. Je kunt veel geld verdienen, maar je kunt ook al jouw geld kwijtraken. Beleg daarom alleen met geld dat je kunt missen én verdiep je goed in de gestructureerde producten. Over deze gestructureerde producten zegt DEGIRO overigens zelf het volgende:

DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (12)

Ook deze waarschuwing van DEGIRO spreekt mij weer aan. Het feit dat dit handelsplatform deze waarschuwing plaatst, is wat mij betreft lovenswaardig. Op deze manier wordt in ieder geval voorkomen dat onervaren beleggers zich op verkeerde financiële producten gaan storten.

Beleggingsfondsen

Eén van de andere financiële producten waar je bij DEGIRO in kunt beleggen, zijn de beleggingsfondsen. Wat een beleggingsfonds is? Op die vraag geeft DEGIRO op haar website een prima antwoord:

DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (13)

Door in beleggingsfondsen te investeren, kun je vrij veel geld verdienen. In mijn ogen is dit zelfs één van de meest lucratieve financiële producten. Ook hierbij geldt weer dat je moet weten waar je mee bezig bent. Die vlieger gaat echter voor elk financieel product op.

Cryptotrackers

Tot slot is het bij DEGIRO ook mogelijk om in cryptocurrency te investeren. Dit is eigenlijk een toevoeging die DEGIRO recent heeft gedaan, maar waarmee ze dus prima inspelen op de huidige populariteit van de cryptocoins. Bij DEGIRO investeer je echter niet in losse cryptocurrencies, maar juist in ETF’s en ETN’s:

DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (14)

Doe je er verstandig aan om in de cryptotrackers te investeren? Ja, dat doe je zeker. Daarbij is het wel zaak dat je enig verstand van cryptocurrency hebt. Ook is het – in mijn ogen – wel zo wenselijk dat je affiniteit met cryptocurrency hebt. Ook moet je hierbij rekening houden met het feit dat je jouw inleg kwijt kunt raken; de markt van de cryptocurrencies is nog steeds erg volatiel.

Wat zijn de DEGIRO voor- en nadelen?

Wat zijn de belangrijkste voordelen van DEGIRO?

Je hebt hierboven uitgebreid kennis kunnen maken met de financiële producten van DEGIRO. Heb je nu al helemaal interesse om een account bij dit handelsplatform aan te maken? Dat kan ik me goed voorstellen. Tegelijkertijd kan ik je dit ook aanraden. In mijn ogen brengt het platform van DEGIRO echt veel voordelen met zich mee:

  • Enorm lage kosten. Wil je in één van bovengenoemde producten gaan beleggen? Dan is het zaak om de opbrengsten zo hoog mogelijk te krijgen en de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor lage kosten ben je bij DEGIRO absoluut aan het juiste adres. Geen enkel ander handelsplatform kan tippen aan de lage kosten van DEGIRO.
  • Makkelijk aan te melden & geld te storten. Vind jij de wereld van beleggen ook een beetje complex en spannend? Dat vond ik ook, totdat ik kennis maakte met DEGIRO. Over onder meer het aanmeldingsproces ben ik echt onwijs te spreken. Dit spreekt voor zich, gaat makkelijk en gaat zonder enig probleem. Dit geldt niet alleen voor het aanmelden, maar ook voor het overmaken van geld.
  • Veel mogelijkheden qua beleggingen. Ook is het in mijn ogen een groot voordeel dat je bij DEGIRO uit meerdere beleggingsmogelijkheden kunt kiezen. Dat bewijzen eigenlijk de financiële producten die ik hierboven heb besproken. Doordat je zoveel keuze hebt, kun je de juiste keuze(s) voor jezelf maken. Ideaal.
  • Gebruiksvriendelijk platform. Tevens ben ik van mening dat het platform van DEGIRO echt heel gebruiksvriendelijk. Deze gebruiksvriendelijkheid wordt ook nog eens gecombineerd met de gewenste overzichtelijkheid. Deze twee facetten zorgen er in mijn ogen voor dat DEGIRO ook voor onervaren beleggers geschikt is. Mocht je nog nooit beleggingen hebben gedaan, is DEGIRO het aangewezen platform voor je.
  • Goed functionerende app. Meer en meer beleggers kiezen ervoor om via hun mobiel trades te plaatsen. Daar was ik zelf nooit zo’n fan van, totdat ik met de mobiele app van DEGIRO in aanraking kwam. Deze mobiele app is overzichtelijk, werkt gemakkelijk en biedt handige extra’s. Ook als je veel onderweg bent, kun je dankzij DEGIRO app lekker blijven beleggen!
  • Erg veilig. Tot slot wil ik je graag benadrukken dat het platform van DEGIRO erg veilig is. Naarmate je meer en meer geld in jouw portefeuille hebt, is deze veiligheid wel zo fijn. Je weet in ieder geval dat jouw geld veilig bij DEGIRO staat. En dat dit handelsplatform al haar zaakjes prima op orde heeft.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van DEGIRO?

Door de jaren heen heb ik meerdere handelsplatformen uit mogen proberen. Tijdens deze jaren ben ik weinig platform tegengekomen die zó fijn zijn als DEGIRO. Dit is te danken aan de hoeveelheid voordelen, maar ook zeker aan de hoeveelheid nadelen. Bij DEGIRO ben ik eigenlijk tegen slechts twee nadelen aangelopen vooralsnog:

  • Geen garantie op succes. Het feit dat je bij DEGIRO uit veel financiële producten kunt kiezen, is uiteraard subliem. Je moet echter welk bij elk financieel product rekening houden met het feit dat je jouw inleg (deels) kwijt kunt raken. Gelukkig waarschuwt DEGIRO je hier veelvuldig voor, dus dat is wat mij betreft prima. Wel wilde ik dit nadeel in deze DEGIRO review nog even benoemd hebben. Makkelijk rijk worden zit er niet in. Ook niet via dit geweldige platform.
  • Weinig analysemogelijkheden. Ben je echt een serieuze belegger? En vind je het bijvoorbeeld belangrijk om technische analyses uit te kunnen voeren? Dan sluit DEGIRO niet helemaal op jouw wensen aan. Doordat de grafieken niet al te duidelijk zijn, is het uitvoeren van de technische analyses schier onmogelijk. Gelukkig kun je hier wél andere tools voor gebruiken.

Zijn er nog andere brokers?

Zelf raad ik altijd aan om te spreiden. Of het nu om crypto gaat of aandelen. Er zijn veel verschillende prijzen en zo kan je precies zien waar je het goedkoopste uit bent. Daarnaast is het aanmaken van een account gratis.

  • eToro: eToro heeft zich al enige jaren bewezen met zowel aandelen als crypto. Je kan een gratis oefenaccount aanmaken en hier krijg je $100.000 tot je beschikking om mee te oefenen. eToro heeft op trustpilot een 4.3 van 5.0 van maar liefst 18.224 reviews.

Wat vinden andere gebruikers van DEGIRO?

Zoals je in deze DEGIRO review hebt kunnen lezen, ben ik erg tevreden over dit handelsplatform. Ik ben echter zeker niet de enige die in de afgelopen jaren voor DEGIRO heeft gekozen. Integendeel zelfs; meer en meer mensen hebben in de afgelopen jaren voor dit handelsplatform gekozen. Veel van deze mensen hebben online ook een beoordeling achtergelaten.

Ken je de website Trustpilot? Bij deze website kun je over elk bedrijf jouw review achterlaten. Over het bedrijf DEGIRO hebben ruim 2600 mensen een beoordeling achtergelaten bij Trustpilot. Van deze 2600 beoordelingen is de gemiddelde score een 3,6. Op een schaal van 1 tot 5 is dat niet super laag, maar ook niet super hoog.

Het meest opvallende hierbij vind ik de spreiding. Wat ik hiermee bedoel, zie je in onderstaande afbeelding:

DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (15)

De beoordelingen over DEGIRO lopen echt gigantisch uiteen. 44% van de beoordelaars vindt DEGIRO geweldig, terwijl 26% DEGIRO verschrikkelijk vind. Als ik naar deze slechte beoordelingen kijk, komt één punt van kritiek veelvuldig naar voren: de support.

Veel gebruikers klagen over het gebrek aan support. Als je een vraag aan de klantenservice stelt, kost het bijvoorbeeld lange tijd voordat je een antwoord krijgt. Dat vind ik zelf ook vervelend, maar bij DEGIRO kan ik het me enigszins voorstellen. De klantenservice kan de immense groei van dit platform simpelweg niet bijbenen. Ik verwacht dan ook dat in de komende periode de support verder en verder verbeterd gaat worden!

Wat zijn de tarieven en de DEGIRO Kosten die je moet betalen?

Wil je een zo’n hoog mogelijk rendement draaien? Dan moet je de juiste trades plaatsen, maar je moet de kosten ook zo laag mogelijk zien te houden. Dat lukt absoluut als je een account bij DEGIRO maakt. Dit handelsplatform staat namelijk bekend vanwege haar lage kosten.

Met welke kosten je rekening kunt houden? Dat ligt volledig aan de financiële producten waar je in gaat investeren. Op de website van DEGIRO vind je per product in ieder geval een overzicht van de bijbehorende kosten. Ik kan je in ieder geval verzekeren dat DEGIRO echt één van de voordeligste handelsplatformen is.

Vanaf 2023 zijn er nieuwe tarieven bij DEGIRO en dat zijn de volgende:

Via deze pagina links boven zie je ook een kopje met tarieven zodat je de exacte DEGIRO kosten kunt zien.

Let op: deze review dient ter inspiratie en kan niet als beleggingsadvies gezien worden. met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Investeer daarom bij DEGIRO alleen met geld dat u echt kunt missen. Houd bovendien altijd rekening met het feit u uw inleg – of een deel hiervan – kwijt kunt raken.

Mijn eindconclusie over DEGIRO

Kan ik je aanraden om een account bij DEGIRO aan te maken? Ja, dat kan ik absoluut. Ik heb zelf echt nog geen moment spijt gehad van mijn aanmelding bij DEGIRO. Nee, dit handelsplatform weet veel te bieden, is onwijs overzichtelijk en werkt ook bijzonder makkelijk. De drempel om in financiële producten te beleggen, heeft DEGIRO voor mij volledig weggenomen.

Over de website én mobiele app ben ik ook erg enthousiast. De mobiele app werkt perfect, terwijl de website echt heel overzichtelijk is. Ondanks dat je in jouw DEGIRO account behoorlijk veel informatie kunt vinden. Ook het aanmeldingsproces, de betaalmogelijkheden en de algehele look and feel is volledig naar mijn wens.

En dan heb ik het nog niet eens over de kosten gehad! Nee, DEGIRO is echt één van de voordeligste handelsplatformen. Doordat de kosten erg laag zijn, kun je bij dit platform een prachtig rendement gaan draaien. Ongeacht voor in welke financiële producten je precies gaat investeren.

Onder aan de streep ben ik dus echt heel enthousiast. In mijn ogen heeft het team van DEGIRO subliem werk af weten te leveren. Wacht dus niet langer en start ook bij DEGIRO.

Veelgestelde vragen over DEGIRO (FAQ)

  • Kun je met een gerust hart een account bij DEGIRO aanmaken?

Ja, dat kun je zeker. Dit handelsplatform voldoet aan alle eisen van de AFM. Je kunt hierdoor veilig een account aanmaken en veilig geld overboeken naar jouw DEGIRO account. Hier wil ik graag nog het volgende toevoegen: je kunt DEGIRO echt blind vertrouwen!

  • Kun je gratis beleggen bij DEGIRO?

Nee, het is niet mogelijk om gratis te beleggen bij DEGIRO. Als je in financiële producten gaat beleggen, betaal je namelijk standaard transactiekosten. Ten opzichte van andere handelsplatformen liggen deze kosten wel erg laag.

  • Wanneer kun je géén account bij DEGIRO aanmaken?

Eigenlijk in één situatie kun je geen account bij de DEGIRO aanmaken. Dat is het geval als je nog minderjarig bent. Volgens de wet mag DEGIRO alleen klanten aannemen die minimaal 18 jaar oud zijn.

  • Is het beleggen bij DEGIRO risicoloos?

Nee, ongeacht voor welk handelsplatform je kiest, loop je een bepaald risico. DEGIRO weet dit risico echter wel heel goed te benadrukken. Bij veel financiële producten wordt bijvoorbeeld aangegeven dat het product alleen voor ervaren beleggers geschikt is. Dat doet DEGIRO bijzonder goed!

DEGIRO

9

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

9.0/10

Support

8.5/10

Gemak

9.0/10

Pluspunten

  • Enorm lage kosten, 1 van de redenen dat DEGIRO zo populair is.
  • Veel mogelijkheden qua beleggingen
  • Gebruiksvriendelijk platform met mooi en overzichtelijk dashboard
  • Gebruiksvriendelijk en daardoor voor iedereen geschikt.
  • Goed functionerende app en erg veilig.

Minpunten

  • Weinig analysemogelijkheden zoals technische analyses.
  • Geen garantie op succes *Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Start nu

Bekijk deze interessante Blogs:

  • Trading Navigator Methode review van Harm van Wijk (2024)
  • De Trading Navigator methode + Software - Hoe werkt…
  • Meer rendement behalen met jouw aandelen? Ik deel 9 tips
DEGIRO Review: Mijn Ervaringen + Voordelen & Nadelen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 5856

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.