v.v. Hattem sluit het seizoen af met een overwinning - RTV Hattem (2024)

In de laatste wedstrijd van het seizoen speelde v.v. Hattem zaterdag 25 mei thuis tegen ’s Heerenbroek. Waar voor Hattem niets meer op het spel stond wisten de bezoekers dat ze alleen baat hadden bij een overwinning om de nacompetitie te ontlopen. Hattem speelde in de eerste helft ondermaats en had het aan doelman Puck Pool te danken dat de rust bereikt werd met 0-0. Na de rust probeerden de geel-blauwen wel wat meer initiatief te nemen, maar het spel wilde niet sprankelen. Ook nu had het team van ’s Heerenbroek kansen die onbenut bleven, kreeg Hattem uiteindelijk ook nog een aantal kansen en moesten de groenen in de slotfase alsnog buigen voor Hattem.

De eerste helft voor ‘s Heerenbroek
De bezoekers uit ’s Heerenbroek weten Hattem vanaf het begin te storen in de opbouw en krijgen door fouten van Hattem ook de nodige kansen. Hattem beperkt zich te veel en te vaak in onnauwkeurig spel, hanteert het vaak de lange bal terwijl de simpelste oplossing dichtbij is. Hierdoor komt het voetbal er bij de geel-blauwen niet in en dat is koren op de molen voor ’s Heerenbroek wat in de duels doortastender is. Verder dan een kans via Giovan Drayer, weggestuurd door een slimme pass van Kevin Veger, die zijn lob over het doel ziet verdwijnen komt Hattem niet. De bezoekers daarentegen krijgen een aantal mooie kansen, met name door Daan Broersma. Tot tweemaal toe heeft hij de kans zijn team op voorsprong te brengen, oog in oog met Hattem-doelman Pool. Redt laatstgenoemde zijn eerste poging uitstekend, met zijn tweede poging kort voor rust heeft hij het vizier niet scherp en ziet zijn schot over het doel gaan. Al met al is het voor Hattem te danken aan doelman Pool en de onnauwkeurigheid van ’s Heerenbroek dat de rust met de brilstand bereikt wordt.

Na rust meer gelijkwaardiger duel, kansen over en weer
Bij aanvang van de tweede helft verdedigt Alec van Dijk bij gemaakte afspraken het doel en brengt trainer ten Hove met Wesley van Winsum een extra aanvaller in het veld. De eerste mogelijkheden na rust zijn evenwel opnieuw voor de bezoekers en moet Hattem tot een kwartier wachten alvorens van Winsum namens zijn team eens komt snuffelen in het strafschopgebied van ’s Heerenbroek. Zijn inzet gaat echter over het doel. Kort hierna heeft ’s Heerenbroek DE kans van de wedstrijd. Na wat klutswerk in de verdediging van Hattem valt de bal plots voor één van de voorwaartsen van ’s Heerenbroek die de bal voor het intikken lijkt te hebben. Het is Felix Besseler die met een ultieme tackle de bal alsnog weet te blokken en een op het oog zeker doelpunt te voorkomen. Hattem recht de rug en lijkt het er wat meer voetbal in te krijgen. Vooralsnog leiden de aanvallen nog niet tot kansen al worden de groen-witten toch wat meer terug gedrongen. Met nog 10 minuten van de officiële speeltijd is het dan toch Hattem wat verrassend op voorsprong komt. Wesley van Winsum weet met een slimme pass de vrijstaande Bram de Boer te bereiken. Hij let goed op, ontwijkt het buitenspel en laat ’s Heerenbroek-doelman Visscher met een mooie schuiver in de verre hoek kansloos. Hierna krijgt Hattem nog een aantal kansen via Rick Dalhuisen en Wesley van Winsum maar beiden zien hun poging stranden. ’s Heerenbroek probeert nog een soort van slotoffensief uit de sloffen te krijgen al levert dit voor de verdediging van Hattem geen problemen op. Na zeker acht minuten extra tijd fluit de goed leidende scheidsrechter Schumer dan voor het einde van de wedstrijd en zit het seizoen er voor Hattem op.

Een seizoen met verschillende gezichten
Dankzij de overwinning eindigt Hattem als kampioen van het rechter rijtje. Leek het in het najaar van 2023 nog een hogere rangschikking in te zitten, met een mooie reeks van tien wedstrijden op rij zonder nederlaag; in het kalenderjaar 2024 waren de resultaten te wisselvallig en gingen wedstrijden soms onnodig verloren. Desondanks kan deze jonge ploeg terugkijken op een leerzaam seizoen al zal het volgend seizoen, wanneer het niveau van de 3e klasse nog wat sterker wordt, op zoek moeten naar meer stabiliteit.